Osallistuin marraskuussa ensimmäistä kertaa Euroopan suurimpaan teknologiaseminaariin, Web Summitiin Lissabonissa. Näihin blogipostauksiin on kerätty kunkin päivän highlightit.

Web Summitin lyhyessä avauspäivässä oli startupien esittelyjä sekä muutama puheenvuoro. Puhujat olivat sitäkin nimekkäämpiä kuten tietovuotaja Edward Snowden sekä Huawein presidentti Guo Ping.

Web Summitin ensimmäisen päivän lyhyt tiivistys:

1. Web Summit on ISO: 70 000 osallistujaa yli 150 maasta, 1200 puhujaa, 2000 journalistia, 11 000 CEO:ta. Se on jopa niin iso, että se näkyi jopa Lissabonin katukuvassa.

2. Verrattuna Slushiin: Slush on coolimpi ja paremmin järjestetty, mutta häviää kokoluokassa ja ohjelmassa.

3. Päivän ristiriita: Snowden varoitti yritysten ja valtioiden välisestä yhteistyöstä datan käytössä, perään Kiina-yhteyksistään epäillyn Huawein presidentti kertoi yrityksensä rahoittavan 1,5 miljardilla(!) 5g-kehittäjien koulutusta. Mitä enemmän Huawein tukiasemia ja puhelimia, sitä enemmän hyötyy Kiina, voisi tyhmempi päätellä.

4. 1st world problems: iso osa tapahtumassa puhuneista startupeista koittaa ratkaista hieman turhiltakin vaikuttavia ongelmia teknologian avulla, kuten digitaalisen nomadin terveysvakuutus tai appi nukkumisen opettelemiseen.

5. Vesikriisi: unohtakaa ilmastonmuutos, seuraava kriisi on vesi ja sen puhtaus. Vuoteen 2040 mennessä isoa osaa maapalloa koskee vesikriisi. Aiheesta on juuri julkaistu dokumentti: A Brave New World. Vesiaihe näkyi myös hienoissa valaistuksissa, jotka oli rakennettu isoista vesikanistereista

6. Lissabon: kaupunki on nopeasti kehittynyt startup-kaupungiksi alhaisten kustannusten, osaavan työvoiman sekä valtion tukitoimien ansiosta.

7. Koodarinaiset: viime vuonna tapahtuman osallistujista 44,5 oli naisia ja tänä vuonna suurin osa startup-pitchaajista oli naisia

Mada Seghete, Branchin perustaja keskustelee Armand Thibergen ja Bill Magnusonin kanssa myyntifunnelin kehityksestä.
Mada Seghete, Branchin perustaja keskustelee Armand Thibergen ja Bill Magnusonin kanssa myyntifunnelin kehityksestä.

8. Järjestelyt eivät toimineet: tapahtuma-alueelle joutui jonottamaan odotettua pidempään, koska poliisi oli päättänyt tehostaa turvatoimia. Siitä ei kuitenkaan tiedotettu. Useat puheenvuorot katkaistiin tylysti, kuten Snowdenin internetin tulevaisuus sekä vesipaneelikeskustelun osallistujien loppupuheenvuorot. Huawein presidentti Guo Ping sai kuitenkin puhua pitkään ja hartaasti. Ja vaikka iltajuhlien tapahtumapaikka oli iso, ei yhteenkään ravintolaan päässyt jonottamatta syömään. Menin sitten metroaseman Subwayhin.

Lue muiden päivien highlightit:

Sosiaalisen median tileiltäni löytyy lisää aiheesta. Käy seuraamassa!

LinkedIn
Instagram
Twitter

Haluatko jutella lisää tulevaisuuden markkinoinnin trendeistä?

Ota yhteyttä

Lue myös