
Creative Crue
1.4.2025 3 minuuttiaTampereen sydämessä, Tammerkosken partaalla, tapahtuu mullistava muutos, kun perinteikäs Takon kartonkitehdas saa uuden, herkullisen elämän. Luovista ratkaisuistaan tunnettu bränditoimisto Creative Crue on kehittänyt innovatiivisen suunnitelman, joka muuttaa suljetun tehtaan ainutlaatuiseksi tacotehtaaksi.
Kuultuaan, että kaupunkikuvaan ikonisesti kuuluvan kartonkitehtaan toiminta päättyy kannattamattomana, Crue näki mahdollisuuden luoda jotain uutta ja kiehtovaa. Yhteistyössä tamperelaisen tutkijakentän kanssa kehitettiin uraauurtava menetelmä, jolla vanhat kartonkikoneet valjastetaan tacojen valmistukseen. Prosessi on nerokas: sellu vaihdetaan tacotaikinaan ja koneisiin tarvitsee tehdä vain muutamia muutoksia. Muutostöiden arvioidaan kestävän noin puoli vuotta, minkä jälkeen entiset kartonkikoneiden käyttäjät koulutetaan taco-koneiden ammattilaisiksi.
Investointi on erittäin järkevä, sillä meksikolaisen ruoan suosio kasvaa maailmanlaajuisesti huimaa vauhtia. Creative Cruen luova johtaja Sami Nieminen kuvaa, kuinka päätöksessä tukeuduttiin vahvasti tutkimusdataan:
– Business Research Insightsin raportin mukaan meksikolaisten ravintoloiden markkinat kasvavat tasaisesti, mikä luo erinomaiset edellytykset tacotehtaan menestykselle.
Tammerkosken tehdasalueen ilme muuttuu täysin, kun se brändätään uudelleen meksikolaiseen tyyliin. Tiilitalot saavat värikkäät julkisivut ja rantaan rakennetaan tunnelmallinen terassi, jossa viikonloppuisin soi aito mariachi-musiikki.
– Meille tamperelaisena toimistona oli erittäin tärkeää, että Tammerkosken rannan ikoninen siluetti säilyy lähes ennallaan, Creative Cruen toimitusjohtaja Aapo-Lassi Kankaala korostaa. TAKO-kylttikin säilytetään lähes ennallaan, kun vain yksi kirjain vaihdetaan C:ksi. Näin TAKO:sta tulee TACO.
Tehtaan valtavan tuotantokapasiteetin hyödyntämiseksi Crue hankkii useita ruokarekkoja, joista myydään tuoreita tacoja ympäri Pirkanmaata ja myöhemmin koko Suomea. Tämä mahdollistaa tuotteiden laajan saatavuuden ja tuo meksikolaisen makuelämyksen kaikkien ulottuville.
Tampereella valmistettavat tacot valloittavat varmasti paitsi tamperelaisten myös muiden suomalaisten sydämet ja vatsat. Taco-buumin odotetaan pitkällä aikavälillä brändäävän Tamperetta siipikaupungista tacokaupungiksi.
Projekti ei ainoastaan luo uusia työpaikkoja ja elävöitä Tampereen keskustaa, vaan tuo myös kansainvälistä huomiota kaupungille. Tacotehdas on osoitus tamperelaisesta innovaatiosta ja kyvystä nähdä mahdollisuuksia siellä, missä muut näkevät vain haasteita.
Kuten Cruen toimitusjohtaja Aapo-Lassi Kankaala sanoo: – Nyt on aika tacoa rahaa!
Koska Crue on uusi toimija elintarvikealalla ja jottei tukeuduta pelkästään makuasioihin, yritys haluaa testata ideaansa laajalla koemaistatuksella. Crue etsiikin nyt sopivia ehdokkaita tuotekehitystiimiin maistelemaan uutuus-tacomakuja.
Koetko, että sinulla on erityisen hyvä maku ja kokeilet rohkeasti uusia makuelämyksiä? Kerro, miksi sinut tulisi valita ja mikä on erikoisin makuelämyksesi, ja lähetä vastaus oheisella lomakkeella sähköpostiosoitteesi kera. Sopivimmat ehdokkaat kutsutaan uudelle tacotehtaalle koemaistatuksiin myöhemmin keväällä.
Saavutettavuuden valvonta Suomessa siirtyi Aluehallintovirastolta (AVI) Liikenne- ja viestintävirasto Traficomille 1.1.2025. Muutos edellyttää, että digitaalisten
Oletko koskaan marssinut edestakaisin supermarketin hyllyjen välissä hikikarpalot ohimolla valitsemassa jotain, mitä tiedät tarvitsevasi, mutta
Vuosi on vaihtunut, ja vaikka monet asiat ovat murroksessa, on varmaa että Google pysyy edelleen