
Creative Crue
28.8.2020 3 minuuttiaKaikilla on omat suosikki-inhokkinsa, mitä tulee kielenkäyttöön, sanavalintoihin ja kielioppivirheisiin. Toisaalta kieli elää (ja saakin elää) ajassa ja moni sääntö väljentyy tai muuttuu aikojen saatossa. Ollessani lukiossa äidinkielenopettajani painotti, että se on sitten “alkaa tehdä” – ehdottomasti ei “alkaa tekemään”. Nykyään molemmat muodot ovat sallittuja.
Kieli on tärkeä osa yritysbrändiä ja oikeakielisyys osa luotettavaa yrityskuvaa. Jos yrityksen nettisivuilla on joka lauseessa kijotusviheitä, eriskummaliisia yhdys sana virheitä tai kapulakielisyyttä sisällöntuottajan taholta, syntyy mielikuva huolimattomasta ja epäluotettavasta brändistä.
Mitä tulee puhekielisyyden käyttöön markkinoinnissa, on täysin brändin omissa käsissä, kuinka kirjakielistä, puhekielistä tai vaikka murteellista ilmaisua haluaa käyttää. Kunhan valinnat ovat brändin mukaisia, antaa mennä vaan! Kieltä ja sanoja ei kannata pelätä, koska liika varovaisuus tekee myös brändistä epäkiinnostavan. Toisen firman brändiin sopii täysin sanoa “helvetin tykki tuote”, kun toinen ilmaisee saman “suosikkituotteemme jo vuosien ajan”.
On kuitenkin tiettyjä karkeita virheitä tai vähintäänkin tyylittömyyksiä, joita jokaisen yrityksen on hyvä karsia viestinnästään. Tässä omat TOP 5 -vinkkiäni kielenhuoltoon:
Jos näiden vinkkien lisäksi haluatte tarkastella ja viilata yritysviestintäänne kattavamminkin, tarjoamme mm. tone of voice -koulutuksia ja muita sisällöntuotannon kokonaisuuksia. Ottakaa reippaasti yhteyttä!
– Riina
Kirjoittaja on Cruen sisältösuunnittelija, joka on toiminut 12 vuotta copywriterina ja sitä ennen toimittajana. Hän rakastaa novelleja ja toivoisi löytävänsä aikaa myös niiden kirjoittamiseen. Hänet tavoittaa yleensä parhaiten klo 8.30-16.30.
Autamme mielellämme sisällöntuotannossa markkinointimateriaaleihin, sosiaaliseen mediaan tai vaikkapa sivustolle. Jos kaipaat apua, niin ota yhteyttä!
Ota yhteyttäTampereen sydämessä, Tammerkosken partaalla, tapahtuu mullistava muutos, kun perinteikäs Takon kartonkitehdas saa uuden, herkullisen elämän.
Saavutettavuuden valvonta Suomessa siirtyi Aluehallintovirastolta (AVI) Liikenne- ja viestintävirasto Traficomille 1.1.2025. Muutos edellyttää, että digitaalisten
Oletko koskaan marssinut edestakaisin supermarketin hyllyjen välissä hikikarpalot ohimolla valitsemassa jotain, mitä tiedät tarvitsevasi, mutta