Koronan ahdistettua ihmiset luovaan moodiin myös Creative Crue on laajentanut toimialaansa videopelibisnekseen. Tampereella päämajaansa pitävän, Game Cruena lanseeratun pelistudion ensimmäinen peliprojekti, Reinikainen – Mance City, julkaistiin tänään. Avoimessa pelimaailmassa päästään ohjailemaan kaikille tuttua konstaapeli Artturi Reinikaista 80-luvun Tampereen kaduilla sekä suorittamaan erilaisia poliisin tehtäviä.

Peligrafiikoita varten otettiin yli 300 000 valokuvaa, joten Tampereen kadut ja kujat on mallinnettu peliin tarkasti ja tutut kohteet ovat helposti tunnistettavissa pienen värikynän takaa. Yksi odotetuimmista paikoista on tietenkin Viistokatu, jolla pelaajat pääsevät vihdoin hurjastelemaan vapaasti, pelin luova johtaja Sami Nieminen kertoo.

Muutamien tapahtumapaikkojen nimiä on jouduttu muuttamaan oikeudellisista syistä. Esimerkiksi pääpoliisiaseman nimi on Anteecks ja kreikkalaisen ravintolan Parakalo.

Reinikainen heittää polttopullon Tampereen rautatieaseman eteen
Reinikainen joutuu rikosten polulle soluttautuessaan osaksi rikollisorganisaatiota

Tyyliä ja pelattavuutta

Erilaisia tehtäviä pelissä on juopottelusakottamisista aina terroristien panttivankitilanteeseen Näsinneulassa. Kaiken kaikkiaan pelattavaa pelin tarinassa tulee olemaan yli 20 tuntia. Pelityylille tyypilliseen tapaan rikollisia pistellään läjään kahvin- ja tupakankäryisen toiminnan siivittämänä, vaikka pääpaino pelissä on Reinikaisen tavaramerkiksi muodostuneessa leppoisassa jutustelussa ja Reinikaisen legendaarisissa sanonnoissa. 

Kun Crue lähestyi meitä idealla, annoimme oikeudet Reinikaiseen välittömästi, koska tarina sopi mielestämme erinomaisesti videopeliin. Kun näimme ensimmäiset luonnokset, tajusimme, että vihdoin voimme viedä Reinikaisen maailmalle, minne hän on aina kuulunutkin, kertoo alkuperäisen ohjelman luonut Neal Hardwic.

Kansainvälinen kiinnostus heräsi välittömästi

Peli on ehtinyt herättämään paljon mielenkiintoa myös rapakon toisella puolella, ja ääninäyttelijöiksi on saatu houkuteltua nippu alan huippunimiä. Reinikaisen nimiroolissa kuullaan monesta hittielokuvasta tuttu Brad Pitt, joka on viettänyt viime kuukaudet harjoitellen lausumaan englantia tamperelaisella korostuksella. Musiikkia peliin on säveltänyt kasarihiteistään tuttu Modern Talking ja Miami Vicen teeman säveltänyt Jan Hammer. 

Pelinäkymä Tampereelta, taustalla Näsinneula
Peliin on mallinnettu tarkasti legendaariset poliisi-Maija ja Näsinneula

Visuaalisesti peli tulee olemaan näyttävä ja sellaisenaan se asettaa uudet standardit ottaessaan kaiken irti viidennen sukupolven pelikonsoleista. Esimerkiksi poliisi-Maijaan on mallinnettu alkuperäinen tupakankäryinen tuoksu, jota voi haistella koneen tuulettimista, veistelee pelin pääohjelmistosuunnittelija Janne Keränen.

Game Crue logo
Game Cruen logo

Hae nyt beta-testaajaksi!

Reinikainen – Mance City tullaan julkaisemaan Playstation 5:lle, XBOX X:lle ja Windowsille joulukuun 3. päivä. Pelin avoin beta-testaus alkaa toukokuussa ja Game Crue etsii testaajia kaikille alustoille. Kiinnostuneet voivat hakea testaajiksi täyttämällä alla olevan lomakkeen.

Kerro, miksi juuri sinä haluaisit testata Reinikainen – Mance Cityä niin maan perusteellisesti!


Mainostoimistomme muut palvelut

Autamme yritystäsi kasvamaan. Markkinointia on helpompi hallita keskittämällä. Meiltä saat saman katon alta digitaalisen ja perinteisen markkinoinnin, strategisen suunnittelun, brändäyksen, verkkosivusuunnittelun ja koulutuksen palvelut.

Katso kaikki palvelut

Lue myös

Kysy meiltä chatissa!