Tanskalainen rocksuuruus D-A-D korsertoi Tampereella viime sunnuntaina 13.10.2019. Keikka oli perinteisen rockin riemukulkua, jota tämä vähän yli nelikymppinen mainostoimiston ukkeli seurasi silmät ymmyrkäisenä. Taisi joukosta löytyä monta muutakin pirkanmaalaista, jotka olivat vaihtaneet Kympin uutiset ja Japanin formulakoosteen Tullikamarin Pakkahuoneen livelähetykseen.

Kesken keikan laulaja Jesper Binzeriä seuratessani ihmettelin, kuinka ukkeli kaivoi iPhonen ja alkoi kuvata itseään. Tajusin, että kaverihan tekee Facebookin live-lähetystä 79 tuhannelle tykkääjälleen. Hetki oli otollinen, koska muu yhtye musisoi ja laulaja oli vapaa työstään sen pari minuuttia. Yleisöä lavan sivusta tehty homma ei haitannut (jos kovin moni sitä edes huomasi) muun yhtyeen viedessä huomion. Näin ammattimies hoiti päätyönsä seuraavien iltojen markkinoinnin. Hommaa ei selvästikään tehty hetken mielijohteesta, vaan se oli osa konseptia. Nerokasta, perhana!

Ei se Tanskan Jesper tätä keksinyt!

Videomarkkinointi on yksi, ellei jopa tärkein, markkinointisuuntaus vuoden 2019 loppupuoliskolla ja todennäköisesti vielä seuraavien vuosienkin ajan. Jos et ole sisällyttänyt videoita yrityksesi digitaaliseen markkinointistrategiaan, niin tee se viimeistään nyt. Jenkkiläinen markkinointitrendejä tutkiva yritys löi vuoden 2019 alussa pöytään tälläisia lukuja:

n. 70 % kuluttajista kertoi jakavansa brändin videon
n. 70 % yrityksistä kertoi, että video on parantanut heidän sivujensa konversiota.
n. 50 % kuluttajista kertoi, että tuotevideoiden katseleminen auttoi heitä ostopäätöksessä
n. 65 % yritysten avainhenkilöistä käy markkinoijan verkkosivuilla ja n. 40 % soittaa myyjälle videon katselun jälkeen

Lisäksi video on ylivoimaisesti suosituin tapa, jolla asiakkaat haluavat oppia uusista tuotteista. Ja miksi näin sitten on? Koska kaikki ovat siirtyneet MOBIILILAITTEISIIN. Jokaisella Jonnella on kännykkä ja olemme keskellä suurta ihmiskoetta, jossa kaikki tuijottavat puhelinta puolet päivästään, nukkumaan mennessään ja taas uudestaan herättyään. Jos pelkästään Facebookilla on yli 2 miljardia rekisteröitynyttä käyttäjää, niin miksi et siis sinäkin ottaisi osaasi tästä kakusta?

Simo Vaatehuoneelta, hei!

Kukas teistä eli 90-luvulla ja muistaa Simo Leporanta -nimisen kauppiaan? ”Simo Vaatehuoneelta, hei! Se on nyt ysiysi!” Lehtijutussa kerrotaan, miten vuonna 1992 Kesko ei halunnut satsata televisiomainontaan. Lahtelainen Leporanta taas ajatteli, ettei virheitä pitänyt pelätä, ja päätti ottaa riskin itse. Hän neuvotteli MTV:ltä paikallismainoksen, palkkasi kuvaajan yhdeksi tunniksi ja eteni vaistojensa varassa. Keskon varastossa oli valtavasti kirjavia, kahisevia tuulipukuja, jotka eivät kelvanneet kellekään, kun eivät muka olleet muotia. ”Ostin niitä rekkakontillisen”, Leporanta muistelee Apu-lehden haastattelussa. Sen jälkeen loppu onkin historiaan kirjoitettu. Muutamassa vuodessa Leporanta kauppasi kymmeniä tuhansia kappaleita kansitakkeja, kivipestyjä silkkipuseroita ja tuulipukuja. Rohkeus oli valttia tässäkin tapauksessa.

Kanavia on!

Ei niitä videoita vain Facebookissa jaeta. Sosiaalisessa mediassa kanavia ja erilaisia videoalustoja riittää. Videon tai videoviestin voi laittaa kotisivuille tai aloittaa suoran lähetyksen esimerkiksi Facebookissa, Instagramissa tai LinkedInissä. Voit myös liittää videon yrityksesi blogiin tai omaan blogiisi, tuotevideon verkkokauppaasi ja niin edelleen. Tapoja tehdä on monia, ja kanavia riittää jokaiselle kohderyhmälle.

Tampere CED:kin halusi videon!

Tampere CED eli Tampere Congress & Events District perustettiin vuonna 2018 välittämään kansainvälisille tapahtumajärjestäjille kuvaa Tampereesta maailmanluokan tapahtumien pitopaikkana.

Creative Crue sai tehtäväkseen Tampere CEDin brändisuunnittelun, jonka tavoitteena on tehdä Tampere CEDin brändistä kansainvälisesti tunnettu ja kilpailukykyinen. Asiakas tarvitsi kansainvälisiä tapahtumajärjestäjiä vakuuttavia myyntimateriaaleja, mm. lyhyen ja pidemmän mainosvideon.

Myyntivideossa lähtökohdaksi otettiin tunnelma: ”What is the perfect mood for an event?” Videolla tiiviillä ja dynaamisella alueella kävelevä vierailija kulkee tapahtumapaikasta ja tunnelmasta toiseen, inspiroivasta energiseen ja riemukkaasta suurtapahtumasta intiimiin pienkokoukseen.

Kun valmista videota esiteltiin asiakkaan suuremmalle edustajaryhmälle ”ensi-illassa”, sai se kehuja tiiviydestä ja vaikuttavuudesta. Pidemmästä kolmen minuutin videosta ihmeteltiin: ”Oliko tämä se lyhempi versio?” Vangitsevaa videota olisi ryhmän mielestä katsonut pidempäänkin, mikä on nykyajan hektisessä kuvavirrassa harvinaisen hyvä palaute. Katso video tästä.

– Kirjoittaja on n. 40-vuotias mainostoimiston myyntimies

Lainaukset:

https://www.singlegrain.com/digital-marketing/digital-marketing-trends-2020/
https://www.apu.fi/artikkelit/mahtavat-mainosmiehet-simo-vaatehuoneelta-hei-iski-lamakansan-ostohermoon

Kiinnostuitko?

Creative Cruella on pitkä kokemus onnistuneen videomarkkinoinnin toteuttamisesta sekä loistavat tuotantotalot yhteistyökumppaneina. Ota yhteyttä, niin suunnitellaan juuri sinun ja yrityksesi näköistä videomarkkinointia.

Ota yhteyttä

Lue myös