VALOA Design on Suomen merkittävimpiä valaistussuunnitteluun erikoistuneita yrityksiä. Yrityksen toteuttamia valaistuksia voi ihailla mm. Oopperatalon, Kansallismuseon, Tampereen Torni hotellin ja Tampereen Raatihuoneen julkisivuissa. Yritys on voittanut valoarkkitehtuurillaan useita alan palkintoja niin kotimaisissa kuin ulkomaisissakin kilpailuissa.

Sivustouudistuksellaan VALOA Design halusi tuoda esiin ammattitaitonsa ja upeat työnsä. Lähdimme suunnittelemaan sivustoa pysäyttävät kuvat ja selkeät kärkiviestit edellä. Lopputulos on näyttävä, aivan kuten asiakkaan upeat valoarkkitehtuurin taidonnäytteetkin.

Suunnittelun lähtökohta ja tavoitteet

VALOA Designilla oli ongelma; heidän sivustonsa ei heijastanut heidän osaamistaan valosuunnittelussa. Talo on täynnä tyylikkyyteen ja täydellisyyteen tähtääviä valosuunnittelijoita, joille visuaalisuus on tärkeää ja sen pitäisi näkyä kaikessa. Silloinen sivusto ei todellakaan ollut vanhanaikainen, amatöörimäinen, eikä muutenkaan millään tavalla huono, mutta siitä puuttui jotain. Siitä puuttui sitä mihin valoarkkitehtuurillakin koetetaan tähdätä: elämys.

Sivustouudistuksen tavoitteena oli saada visuaalisesti upea sivusto, joka olisi helppo ja nopea käyttää. Pääosassa tuli olla työt ja niistä otetut näyttävät kuvat. Etusivulle haluttiin liikettä, mutta ei videota tai muuta tavanomaista ratkaisua. Liikkeen tuli olla tyylikästä, ajatonta ja hienovaraista. Lyhyesti kuvattuna projekti oli oikea suunnittelijan unelmien täyttymys.

Prosessi ja ratkaisut

Sivustoprojekti aloitettiin brändityöpajalla. Kävimme yhdessä läpi tavoitteet viestinnässä, benchmarkkasimme kilpailijoiden sivustoja, tutustuimme kohderyhmän tarpeisiin ja määrittelimme asiakasprofiilit. Tästä saimme eväitä kärkiviestien ja suunnittelun tueksi.

Esittelimme kärkiviestit ja sivuston prototyypin VALOA Designille. Hiljaisuus oli pitkä, tuijotus syvä ja Cruen väki kauhuissaan. Pitkän hiljaisuuden rikkoi huokaisu ja toimitusjohtajan Roope Siiroisen sanat – te olette kiteyttäneet kaiken sen mitä me olemme. Emme olisi koskaan pystyneet tähän itse.

Työskentely oli mutkatonta ja hauskaa, kirjaimellisesti. Prosessin aikana saimme suunnittelumme tueksi visuaalista näkemystä myös asiakkaalta. Oli todella antoisaa työskennellä suunnittelun ammattilaisten kanssa. Valosuunnittelu ja sivustosuunnittelu eivät oikeastaan ole kovin kaukana toisistaan.

Sivustolle haluttu liike ratkaistiin tyylikkäästi piirtyvillä viivoilla ja herkullisilla hover-efekteillä. Nämä olivat pieniä mutta näyttäviä ratkaisuja, joilla sivuston staattisuutta saatiin häivytettyä ja elämyksellisyyttä lisättyä.

Lopputulos

Lopputuloksena syntyi pysähdyttävä ja nokkela sivusto, joka tuo jokaisella alasivullaan esiin VALOA Designin osaamista upeiden suurten kuvien avulla. Koodille päänvaivaa tuottaneet animaatiot saatiin lopulta pienen viiveen jälkeen onnistumaan ja olimme tyytyväisiä. VALOA Designin kärkiviestiä hieman muunnellen: ero parhaan ja hyvän sivuston välillä on suunnittelu.

Valoa-yrityksen verkkosivut tietokoneen näytöllä hämärässä valaistuksessa.
Kysy meiltä chatissa!