Oletko koskaan surffannut verkossa ja törmännyt verkkokauppaan, joka vain vetää sinut mukaansa? Jokin siinä saa sinut viettämään tuntikausia selaillen tuotteita, lukien arvosteluja ja lopulta tekemään ostoksen, jota et alun perin suunnitellutkaan? Mikä tekee tietyistä verkkokaupoista niin houkuttelevia? Tässä blogikirjoituksessa tutkimme sitä, millainen on hyvä verkkokauppa ja mitä tekijöitä sen menestykseen tarvitaan.

 1. Selkeä käyttöliittymä ja helppo navigointi
  Hyvä verkkokauppa tarjoaa käyttäjilleen vaivattoman kokemuksen. Selkeä käyttöliittymä ja helppo navigointi tekevät ostosten tekemisestä miellyttävää ja vaivatonta. Tuotteiden on oltava helposti löydettävissä, ja ostosprosessin on oltava sujuva ja intuitiivinen.
 2. Laadukas tuotekuvaus ja kuvat
  Laadukkaat tuotekuvaukset ja kuvat antavat asiakkaille kattavan kuvan tuotteista. Selkeät kuvat eri näkökulmista ja yksityiskohtaiset kuvaukset auttavat asiakkaita tekemään informoituja päätöksiä ostoksistaan.
 3. Turvallinen maksujärjestelmä
  Hyvä verkkokauppa tarjoaa asiakkailleen turvallisen maksuympäristön. Tämä tarkoittaa, että maksutapahtumat ovat suojattuja ja asiakkaiden henkilökohtaiset tiedot pysyvät turvassa. Selkeästi näkyvät turvallisuustiedotteet ja luotettavat maksupalvelujen tarjoajat lisäävät asiakkaiden luottamusta verkkokauppaa kohtaan.
 4. Responsiivinen suunnittelu
  Hyvä verkkokauppa toimii saumattomasti eri laitteilla, kuten älypuhelimilla, tableteilla ja tietokoneilla. Responsiivinen suunnittelu takaa sen, että verkkokaupan ulkoasu ja toiminnallisuus säilyvät optimaalisina riippumatta siitä, millä laitteella sitä käytetään.
 5. Asiakaspalvelun saatavuus
  Asiakaspalvelun saatavuus on tärkeä osa hyvää verkkokauppaa. Asiakkaiden on voitava ottaa helposti yhteyttä yritykseen kysymysten tai ongelmien ilmetessä. Live chat -palvelu, sähköpostituki ja puhelintuki ovat kaikki hyödyllisiä tapoja tarjota asiakkaille tukea heidän ostoskokemuksensa aikana.
 6. Arvostelut ja suositukset
  Asiakkaiden arvostelut ja suositukset voivat vaikuttaa merkittävästi ostopäätökseen. Hyvä verkkokauppa kannustaa asiakkaita jättämään arvosteluja ja antaa näkyvyyttä positiivisille palautteille. Tämä lisää luottamusta yritykseen ja auttaa muita asiakkaita tekemään päätöksiä.
 7. Nopea toimitus ja helppo palautusprosessi
  Nopea toimitus ja helppo palautusprosessi ovat tärkeitä osia hyvää asiakaspalvelua. Asiakkaiden odotukset ovat korkealla, ja hyvä verkkokauppa pyrkii täyttämään ne tarjoamalla nopeita toimituksia ja joustavia palautusvaihtoehtoja.

Yhteenvetona voidaan todeta, että hyvä verkkokauppa tarjoaa asiakkailleen miellyttävän ostoskokemuksen tarjoamalla selkeän käyttöliittymän, laadukkaat tuotekuvaukset ja kuvat, turvallisen maksujärjestelmän, responsiivisen suunnittelun, hyvän asiakaspalvelun, arvostelut ja suositukset sekä nopeat toimitukset ja helpon palautusprosessin. Nämä tekijät yhdessä luovat verkkokaupan, joka houkuttelee asiakkaita ja saa heidät palaamaan yhä uudelleen.

Crue rakentaa verkkokaupat brändi ja asiakaskokemus edellä.

Tutustu tarkemmin!

Kysy lisää:

Sami Nieminen

CREATIVE DIRECTOR

Sami Nieminen
sami.nieminen@crue.fi
044 580 1834

Ota yhteyttä

Lue myös

Kysy meiltä chatissa!