Aina on hyvä hetki suunnitella markkinointia! Tässä muutama vinkki markkinointisuunnitelmasavottaan:

1. Kattavat liiketoiminta- ja markkinointistrategia takaavat tukevan pohjan.

Ihan ensin kannattaa kaivaa esille ajantasaiset liiketoiminta- ja markkinointistrategiat ja palauttaa niiden avulla mieleen mm. markkinoinnin tavoitteet ja kohderyhmät.

Jos strategiat eivät ole kunnossa, markkinointisuunnitelman tekeminen on haastavampaa, mutta ei täysin mahdotonta. Suosittelen kuitenkin laittamaan strategiat kuntoon pikapikaa, jotta markkinointiponnistelut ja -rahat eivät jatkossa mene hukkaan.

Jos tarkoituksena on ensi vuonna ottaa käyttöön uusia markkinointikanavia, kuten juuri nyt kuuma TikTok, sekin on syytä tehdä harkiten ja perustuen strategian mukaiseen kohderyhmään. Ei vain siksi että “kaikki muutkin on siellä”.

2. Tiedä – älä arvaa

Markkinointistrategian lisäksi on hyvä käydä läpi kuluneen vuoden kampanjadata sekä raportit ja kerrata niiden opit: mitkä tehdyistä toimenpiteistä toimi ja mitkä ei, millaisia yleisöjä tavoitettiin. Luonnollisesti jatkossa kannattaa panostaa niihin hyvin toimineisiin juttuihin.

Muista kuitenkin jättää markkinointisuunnitelmaan ja erityisesti budjettiin tilaa myös yllätyksille, uusille jutuille ja spontaanille sisällölle!

3. Aloita markkinointisuunnitelman tekeminen heti

Lataa avuksi asiantuntijoidemme laatima kätevä markkinointisuunnitelma-pohja, sen avulla luot helposti rungon yrityksen ensi vuoden markkinoinnille. Pohjan saat ladattua täyttämällä sähköpostiosoitteesi alle.


Lisää ohjeita markkinointisuunnitelman tekemiseen löytyy Miten tehdä markkinointisuunnitelma? -kirjoituksesta.

4. Pyydä apua

Jos aika tai puhti ei juuri nyt riitä markkinointisuunnitelman tai -strategian työstämiseen, me autamme mielellämme. Tutustu markkinointistrategia ja markkinointisuunnitelma -palveluumme ja ota yhteyttä.

Älä jää yksin mark­ki­noin­ti­suun­ni­tel­man kans­sa

Kuulostaako markkinointisuunnitelma hankalalta tai jopa uhkaavalta? Ei kannata pelästyä, sillä markkinointisuunnitelman ei tarvitse olla monimutkainen, vaan yksinkertaisesti auttaa hallitsemaan yrityksesi monimuotoista markkinointia, jotta tiedät mitä, missä ja milloin tapahtuu, kuka on vastuussa ja mitä tavoitellaan.

Jos markkinointisuunnitelma tuntuu haastavalta, laita viestiä meille! Kaikkea ei tarvitse tehdä itse, ota yhteyttä meihin – me olemme täällä sinua varten.

Ota yhteyttä

Lue myös

Kysy meiltä chatissa!