Milloin on syytä luopua vanhoista nettisivuista ja tehdä kokonaan uudet? Viimeistään silloin, kun päivittämiseen liittyvät ongelmat ja rajoitteet vaikuttavat viikkotasolla tekijöiden työhön ja sivujen toimivuuteen. Tämä oli tilanne Tampere Film Festivalilla, jolle Crue toteutti uudet nettisivut alkuvuodesta 2021.

Kautta aikain Crue on saanut loistavaa asiakaspalautetta siitä, että toteuttamamme verkkosivut ovat todella käyttäjäystävälliset, niin tässäkin tapauksessa. WordPress-sivut voidaan toteuttaa lukuisilla tavoilla, ja Cruen sivuissa kotisivujen päivittäjä voi intuitiivisesti hahmottaa, mitä tapahtuu mistäkin.

– Malla Ferreira, projektipäällikkö

Käsikirjoituksena vakaat ja toimivat verkkosivut

Tärkeimmät tavoitteet Tampere Film Festivalin uusille kotisivuille olivat vakaus ja käytettävyys. Heikosti käyttäytyneet vanhat verkkosivut eivät tarjonneet edellytyksiä uudistamiseen, sillä kun vuosia oli rakennettu uutta vanhan päälle, meni yhtä toiminnallisuutta korjattaessa toinen rikki. Vanhat kotisivut eivät olisi välttämättä edes kestäneet siirtoa toiselle palvelinylläpitäjälle. Asiakas oli siten valmis rakentamaan koko sivuston uudelleen, niin että rakenteelliset ja koodilliset ratkaisut olisi alusta lähtien mietitty toimiviksi ja päivitettäviksi. Aikataulullisesti uuden haasteen toi koronapandemia, joka pakotti normaalisti livenä pidettävät lyhytelokuvafestivaalit verkkoon.

Koodarin ja graafisen suunnittelijan dialogi pitää juonen kasassa

Verkkosivutyö tehtiin Cruen työpaja-prosessilla, joka osallistaa asiakkaan ymmärtämään ja pohtimaan ratkaisuja ja niiden vaikutusta . Alussa haettiin benchmarkit vastaavista tapahtumasivustoista maailmalta ja määritettiin, millaisia ominaisuuksia ja toiminnallisuuksia kotisivuilla tulisi olla. Asiakkaan puolelta mukana oli iso tiimi antamassa panoksensa projektiin.

Visuaalinen ja rakenteellinen suunnittelu tehtiin koodin ja graafisen suunnittelun vuoropuheluna: Leiskat käytettiin koodaajalla ja koodattu sivusto AD:n pöydällä, jotta sekä visuaalinen että toiminnallinen puoli toimisi kuten suunniteltu. Taidefestivaalin ollessa kyseessä visuaalisuudelle ja kuvakerronnalle haluttiin antaa tilaa.

Verkkosivuprojektit poikivat herkästi lisätoiveita työn edetessä. Harvoin asiakas tarjouspyyntövaiheessa tietää, mitä kaikkea tarvitsee. Siksi käymme alussa läpi vaaditut toiminnallisuudet ja mahdollisuudet sekä kommunikoimme selkeästi matkan varrella, miten mikäkin lisätoive vaikuttaa kuluihin.

– Malla Ferreira

Nämä tehtiin:

●      Workshop tavoitteiden ja toiminnallisuuksien tarkentamiseksi
●      Rakenteellinen ja visuaalinen suunnittelu WordPress-alustalle
●      Hakutoiminta ja suodatin näytöksien päivän / teeman mukaan
●      Saavutettavuusvarmistukset
●      Google Analytics -pystytys
●      Sisällönsyöttökoulutus
●      Testaus

Loppukäyttäjältä applodit käytettävyydelle

Tampere Film Festivalin uudet kotisivut saatiin käyttöön parahiksi kevään online-festivaaleille. Sivustojen käytettävyys, helppous, toimivuus ja visuaalisuus saivat kiitosta asiakkaalta, mutta mikä hienointa, myös loppukäyttäjiltä tuli rutkasti hyvää palautetta uusista sivuista. Käytettävyyden varmistaminen oli ensisijaisen tärkeää myös loppukäyttäjää ajatellen, sillä asiakkaan koko bisnes oli tänä vuonna entistä vahvemmin verkossa. Tutustu uusittuihin kotisivuihin: www.tamperefilmfestival.fi  ja käy kertomassa somessamme, mitä tykkäät.

Yhteistyö Cruen kanssa sujui mainiosti ja olemme valtavan tyytyväisiä lopputulokseen. Sivut ovat sekä visuaalisesti että toiminnallisesti huipputasoa.
– Laura Laaksonen, toiminnanjohtaja, Tampereen elokuvajuhlat

Lue myös:

https://crue.fi/sivustouudistuksen-check-list/

Cruen toteuttamia muita tapahtumasivuja:

www.tullikamari.fi
www.sidewayshelsinki.fi
www.rytmikorjaamo.fi

Tam­pe­re Film Fes­ti­va­lin markkinointimateriaaleja verkkosivulla Tam­pe­re Film Fes­ti­va­lin markkinointimateriaaleja puhelimen näytöllä
Kysy meiltä chatissa!