Videoiden käyttö verkkosivuilla on tehokas tapa herättää kiinnostus ja positiivinen ensivaikutelma. Elävällä kuvalla kerrotaan tarinaa, rakennetaan tunnelma ja pysäytetään kävijä hetkeksi ennen tämän siirtymistä sivuston muihin sisältöihin. Videot ovat myös paras tapa yksinkertaistaa monimutkaisia viestejä ja kertoa monipuolisesti tärkeimmistä aiheista.

Hiedanrannan kaupunginosahankkeesta kertovaa nettisivua uudistettaessa ilmeni tarve kuvata tulevaisuutta: millaista elämä on vuonna 2040, miten se näkyy hiedanrantalaisten arjessa ja mitä kaupunginosa asukkailleen mahdollistaa? Muutamin sanoin tai yhdellä kuvalla teemaa ei voisi kuvailla, joten nettisivujen  uudistuksesta vastaava työryhmä päätti tilata Creative Cruelta tarpeisiin soveltuvan videotuotannon.

Tutustu myös

Creative Crue on suunnitellut ja toteuttanut vastaavan videotuotannon Tampere Congress & Events District Finland -tapahtumakeskittymän myyntivideoksi, jossa hyödynnettiin eri toimijoiden olemassa olevaa videomateriaalia. Tutustu caseen ja katso vaikuttava video.

Suunnittelu tiiviisti yhdessä asiakkaan kanssa

Videon suunnittelu tehtiin yhteistyönä tilaajan kanssa. Asiakas määritteli asiat, joita tulevalla videolla tulisi olla ja Cruen suunnittelijan tehtävänä oli konseptoida ja tarinallistaa sisällöt yhteensopivaksi videoksi. Lähtökohtana oli hyödyntää mahdollisimman paljon asiakkaan olemassa olevaa videokuvamateriaalia, jota täydennettäisiin tarvittaessa kuvapankkivideoilla.

Tekstimuotoisen käsikirjoituksen määrittelyn jälkeen Cruen suunnittelija kävi läpi videoaineistot ja poimi talteen videoon soveltuvimmat pätkät. Näiden myötä rakentui käsitys siitä, mitä kuvamateriaalia on valmiina ja missä tarpeissa hyödynnetään kuvapankkivideoita. Kokonaisuus hahmoteltiin kuvakäsikirjoitukseksi, joka kattoi videosisältöjen järjestyksen: mikä kohtaus mihinkin väliin tulisi, missä kohtauksissa käytetään kuvapankkivideoita ja mikä tulisi olemaan suunnitellun videon kokonaiskesto. Kuvakäsikirjoitus viimeisteltiin asiakkaan kommenttien pohjalta ja tuotanto siirtyi editointivaiheeseen, jossa klipit yhdistettiin toisiinsa soljuvaksi yhtenäiseksi videoksi.

Video kiteyttää alueen parhaat puolet

Lopputuloksena on eläväinen ja eheä kokonaisuus, jossa eri videokuvamateriaalit yhdistyvät saumattomasti toisiinsa ja luovat mielikuvan hiedanrantalaisten tulevaisuuden arjesta aamusta iltaan. Video kuvailee kaikkea sitä, mitä Hiedanranta on: viihtyisä, liikuttava, mutkaton, luova, eloisa ja älykäs.

Videon suunnittelu ja toteutus erilaisia valmiita videomateriaaleja yhdistelmällä on kustannustehokas vaihtoehto.

Tällä tapaa toteutettu video toimii erityisen hyvin verkkosivuilla, joiden halutaan herättävän mielenkiintoa ja jättävän kävijälleen parempi muistijälki ilman suurta panostusta perinteisiin videotuotantoihin  – Cruen konseptisuunnittelija Jonna Laukkanen.

Katso video:

  • Videon kesto 33 sekuntia
  • Valmista materiaalia 73 Gt
  • Kuvapankkiklippejä 9
Hiedanrannan alueen markkinointivideon kuvakäsikirjoitus Hiedanrannan alueen verkkosivut tietokoneen näytöllä
Kysy meiltä chatissa!