Ilmajoki on vireä ja nuorekas kunta, jossa kulttuurielämä on rikasta ja vahvat pohjalaiset juuret näkyvät niin kunnan kuin kuntalaistenkin elämässä. Yhdessä tekemisen meininki on osa kuntalaisten ajatusmaailmaa ja siitä syntyykin Ilmajoen suurin kesätapahtuma, Ilmajoen Musiikkijuhlat, sekä monet muut kunnan aktiviteeteista.

Kuntasivusto käytettävyys ja kiinnostavuus edellä

Ilmajoen kunta halusi uudistaa sivustonsa raikkaaksi ja käytettävyydeltään selkeäksi. Sivusto haluttiin herättävän kiinnostus kasvavaan kuntaan ja tarjoavan ajantasaista tietoa kuntalaisille.

Creative Crue teki sivuston konseptoinnin, rakennesuunnittelun ja visuaalisen ilmeen sekä laati kärkiviestit etusivulle sekä suoraan sen alle tuleville sivuille. Sivuston teknisestä toteutuksesta vastasi JJ-Net.

Tavoitteet

Saavutettavuus – sivuston oli täytettävä lain vaatimat kuntatason saavutettavuusvaatimukset
Käytettävyys – kaikki oleellinen palveluista tapahtumiin selkeästi löydettävissä
Visuaalisuus – juurevan pohjalaisen ja historiasta ammentava, mutta kuitenkin nykyaikainen ja kiinnostava
Kärkiviestit – Ilmajoen kunnan parhaat puolet tiivistävät viestit

Projektin prosessi ja ratkaisut

  1. Ensimmäisessä työpajassa kävimme läpi asiakaspolkuja, sivuston rakenteellisia ja toiminnallisia vaatimuksia ja benchmarkkasimme muita vastaavia kuntia.
  2. Määrittelimme uuden ilmeen look-and-feelin ja tone-of-voicen.
  3. Sivusto konseptoitiin ja mallinnettiin. Sivuston visuaalinen ilme ja rakenne sekä kärkiviestit käytiin läpi yhteisessä työpajassa.
  4. Sivuston rakenne ja ilme lukittiin viimeistelytyöpajassa yhdessä asiakkaan ja teknisen toteuttajan kanssa ja sivusto siirtyi tekniseen toteutukseen.
  5. Sivusto testattiin visuaalisen ilmeen ja toiminnallisuuksien osalta.

Sivustomme on iso kokonaisuus, sillä alasivuja on yli 200. Siksi toiveissa oli visuaaliselta linjaltaan sekä rakenteeltaan mahdollisimman selkeät sivut. Sellaiset myös saimme.

Sonja Suvanto, projektipäällikkö, Elinvoimapalvelut, Ilmajoen kunta

Lopputulos

Ilmajoen kuntasivustosta tuli selkeä ja houkutteleva. Kärkiviestien ja kuvamaailman avulla saatiin tuotua Ilmajoen ja ilmajokisten syvin olemus esiin jo kotisivun etusivulla. Etusivun nostolaatikon viestit ja ikonit suunniteltiin tuomaan kunnan parhaat puolet esiin yhdellä silmäyksellä.

Ilmajokisten yhteen hiileen puhaltaminen ja vahva tekemisen meininki tuli esiin projektin aikana ja yhteistyö oli mutkatonta. Sivustolla on helppoa ja selkeää liikkua ja se palvelee niin kuntalaisia kuin kauniin Ilmajoen varrelle muutosta haaveileviakin. Sivusto on väkevä menestystarina, kuten kunta itsekin.

Olemme tehneet kymmeniä kuntasivustoja, ja tuntuu, että jokainen niistä on parempi kuin edellinen. Prosessimme ja tekniikkamme ovat hiutuneet matkan varrella ja kokemuksemme avulla osaamme ennakoida isoimmat haasteet. Silloin voimme keskittyä viestien terävoittämiseen sekä sivuston käytettävyyteen ja saavutettavuuteen

– Sami Nieminen, Creative Director, Creative Crue

Käy tutustumassa Ilmajokeen ja ihastu historiallisen kauniiseen, vireään ja nuorekkaaseen kuntaan: ilmajoki.fi

Ilmajoen kaupungin verkkosivut tietokoneen näytöllä Ilmajoen kaupungin verkkosivut puhelimen näytöllä
Kysy meiltä chatissa!