Pirkanmaan Jätehuollon 30-vuotisjuhlakampanjan teemasta rakentui oivaltava konsepti, joka yhdistää jätehuollon asiakkaat ja kannustaa heitä toimimaan hyvän asian eteen.

Pirkanmaan Jätehuolto palvelee kaikkiaan 17 kuntaa ja yli 460 000 asukasta Pirkanmaalla. Yli 50 miljoonan euron liikevaihtoa pyörittävä kiertotalouden edelläkävijäyritys on vastuussa alueen jätteenkäsittelystä ja jätekuljetuksista sekä jätteiden kierrättämisestä ja lajittelusta.

Pirkanmaan Jätehuolto täyttää 30 vuotta vuonna 2024, ja yhtiö halusi juhlistaa pyöreitä vuosia kampanjalla, joka liittyy yrityksen ydintoimintaan. Teemaksi oli valittu sekajätteen joukkoon päätyvän biojätteen määrän pudottaminen 34 prosentista kolmeenkymmeneen.

Neljällä prosentilla on paljon suurempi kuin vain symbolinen merkitys – esimerkiksi henkilöauto kulkee noin 4 kilometriä 2 kilon biojätepussista tuotetulla biokaasulla, ja pussin sisältämillä ravinteilla voi kasvattaa rukiit 400-grammaiseen ruisleipään.

Kärkenä monimerkityksellinen lahja

Pirkanmaan Jätehuolto valitsi Creative Cruen kampanjan suunnittelijaksi tarjotun konseptin pohjalta. Kampanjan kärjeksi suunnittelimme viestin “Anna paras lahja!” Sillä kehotettiin ihmisiä osallistumaan Pirkanmaan Jätehuollon juhlavuoteen lahjoittamalla pussillinen biojätettä.

Konseptin, tekstien ja graafisen ilmeen suunnittelemisen lisäksi otimme kampanjan valokuvat ja suunnittelimme ja toteutimme kampanjavideon. Kampanjan teemakuvaksi suunniteltiin juhlallisesti lahjapaketoitu biojätepussi, joka on osoitettu Pirkanmaan Jätehuollolle, ja samaa visuaalista ja viestillistä teemaa jatketaan videossa.

 

 

Kampanja jatkuu koko Pirkanmaan Jätehuollon juhlavuoden ajan, ja se on näyttävästi esillä kaikissa yrityksen kanavissa. 

Lahjaidea puhutteli paljon meitä. Biojäte ei ole roskaa, vaan arvokas lahja ympäristölle, jonka jokainen alueemme asukas voi antaa. Saimme kampanjaan todella hyvät kuvat, ja videosta välittyi juuri se yllätyksellinen fiilis, jota haettiin.

– Suvi Suomalainen, Pirkanmaan Jätehuollon viestintäpäällikkö

Tutustu kampanjaan Pirkanmaan Jätehuollon sivuilla →

Pirkanmaan Jätehuollon 30-vuotiskampanjan materiaaleja kannettavan tietokoneen näytöllä sekä puhelimessa.
Kysy meiltä chatissa!