Festivaali-ilmeemme ovat herättäneet ihastusta ympäri maailmaa, ja suuri kiitos siitä kuuluu Cruen mahtavan ammattitaitoiselle tiimille.

– Laura Laaksonen, toiminnanjohtaja, Tampereen elokuvajuhlat

Tampereen elokuvajuhlat järjestetään vuonna 2021 jo 51. kertaa. Festivaali tunnetaan korkeatasoisesta kotimaisesta ja kansainvälisestä lyhytelokuvakilpailusta sekä kattavasta tarjonnasta lyhytelokuvia vuoden teemojen mukaan.

Tampereen elokuvajuhlien kansainvälinen kilpailu on yksi maailman arvostetuimmista. Niin kansainvälinen kuin kotimainen kilpailu toimivat ponnahduslautana monelle elokuvantekijälle. Festivaali järjestetään vuosittain maaliskuun alussa ja se tuo Tampereelle niin kotimaisia kuin ulkomaisia elokuvan ystäviä.

Creative Cruella on ollut kunnia olla luomassa festivaali-ilmettä jo kolmena vuonna peräkkäin. Tämän lisäksi Crue on suunnitellut ja toteuttanut vuosien 2019 ja 2020 tapahtumatrailerit ja festivaalikatalogit. Tapahtumailmeet ovat olleet vuosittain omaleimaisia, ainoastaan festivaalin alkuperäinen sormilogo on haluttu säilyttää koskemattomana. Ilmesuunnittelussa on ollut tärkeää kuvastaa festivaalin omaleimaisuutta ja nousta esiin maaliskuun loskassa ulkomainonnan houkuttelevana ja odotettuna tapahtumajulisteena.

Tapahtumailmeen suunnittelun prosessi

Tapahtumailmeen suunnittelu etenee Creative Cruella vakiintuneella prosessilla:

  • Asiakkaalta otetaan vastaan briiffi vuoden teemasta ja visuaalisista toiveista.
  • Cruelta valitaan 3 suunnittelijaa, joista jokainen tekee oman ehdotuksensa tapahtumailmeestä.
  • Ilmeet esitellään ja niistä yksi valitaan jatkojalostettavaksi.
  • Tapahtumailme viimeistellään ja siitä tuotetaan graafinen ohjeisto.
  • Festivaalien markkinointimateriaalit, kuten julisteet ja muut printtituotteet sekä some-julkaisujen pohjat tuotetaan.
VUODEN 2021 ILMEEN KUVA - Kuvateksti: 2021 vuoden dramaattinen ilme lähti jo valmiiksi valikoituneesta trailerista ja kuvastaa osuvasti vuoden tapahtumia ja teemoja globaalistikin.

Vuoden 2021 tapahtumailmeestä:´

Tämän vuoden tapahtumailmeen inspiraationa toimi elokuvaohjaaja-muusikko Sami Sänpäkkilän tuottama monitulkintainen ja vangitseva Tampere Film Festival -traileri. Synkkäsävyisessä trailerissa rynnäkkövarusteisiin pukeutuneen hahmon päälle maalataan spray-maalilla rakkauden symboli ja maahan kaatunut hahmo peitellään kukkiin. Voima ja vastavoima, kapina ja rauha, synkkyys ja toiveikkuus, kova ja pehmeä, mellakka ja hiljainen metsä. Kiinnostava kontrastisuus tuotiin mukaan tapahtumailmeeseen, joka välittää vahvaa viestiä ja jättää silti tilaa tulkinnalle.

Tapahtumailmeen voittaja on ollut aina selkeä

Tapahtumailmeen valinta on ollut vuosittain selkeä ja yhteistyö rentoa, mutta ammattimaista kahden luovuutta rakastavan toimijan välillä, kommentoi Creative Cruen projektipäällikkö Malla Ferreira.

On ollut hienoa huomata, että valittu ilme on tullut vuosittain eri suunnittelijalta, mikä kertoo, että meillä on tasaisen vahva rivi visuaalisia suunnittelijoita, Ferreira jatkaa.

Crue on myös uudistamassa Tampere Film Festivalin nettisivustoa.

Tutustu tämän vuoden lyhytelokuvajuhliin: tff.fi

Katso tekemämme vuoden 2020 traileri:

  • Elokuvajuhlalla vuosittain kävijöitä lähes 30 000
  • Viime vuonna elokuvajuhlat täytti 51 vuotta
  • Cruelta peräkkäisiä ilmesuunnitteluja 3
  • Joka vuosi Cruelta ilmevaihtoehtoja 3 kpl
VUODEN 2021 ILMEEN KUVA - Kuvateksti: 2021 vuoden dramaattinen ilme lähti jo valmiiksi valikoituneesta trailerista ja kuvastaa osuvasti vuoden tapahtumia ja teemoja globaalistikin. VUODEN 2020 ILMEEN KUVA - kuvateksti: Erityisen iso kunnia oli päästä tekemään vuoden 2020 juhlailme 50-vuotiaalle festivaalille. Mukaan laitettiin ripaus kultaa ja filminauhaa. Ilme toistui hienosti myös tekstiileissä.
Kysy meiltä chatissa!